Kikker Cas is ziek. Hij moet naar het ziekenhuis. Door de goede zorgen van iedereen in het ziekenhuis mag hij snel weer naar huis. 'Kikker Cas in het ziekenhuis' is een boekje dat kinderen op een toegankelijke manier laat kennismaken met een verblijf in het ziekenhuis. 'Kikker Cas in het ziekenhuis' is het debuut.

Ben, het beste vriendje van Kikker Cas, verschijnt op een dag niet op school. Zijn stipje in de rij op de speelplaats, waar ze moeten wachten wanneer de bel gaat, blijft leeg. Dat is jammer, want Cas wilde hem vandaag zijn nieuwe tol tonen. Thuis vertellen mama en papa dat Ben een auto-ongeluk heeft gehad en niet meer terug zal komen. Hoe moet het nu verder, zonder Ben? Met de hulp van zijn ouders, leerkrachten en vriendjes leert Cas dat Ben altijd bij hem zal blijven, in zijn hart, zolang hij hem niet vergeet. Hoe vertel je aan een kind slecht nieuws? Verdriet, afscheid nemen… het zijn zaken die heel veel impact hebben op een kind. In 'Het grote verdriet van Kikker Cas' willen we hen helpen door er onomwonden over te vertellen: een brug bouwen naar dat verdriet. Want iemand van wie we afscheid nemen, die vergeten we nooit… 

Op de grens van Horebeke en Maarkedal in Oost-Vlaanderen staat ‘De Grote Meneer’, een meer dan honderd jaar oude eik. Op een zomerse dag vertelt De Grote Meneer een verhaal over een eekhoorn die ooit in zijn stam woonde. Eekhoorn en De Grote Meneer zijn goede vrienden, en ook uil en vos horen bij hun groepje. Tot er op een dag iets verandert. Eekhoorn weet niet meer waar ze voor het laatst haar eikeltjes verstopt heeft. In de weken daarna vergeet eekhoorn steeds meer dingen, ze weet zelfs niet meer hoe ze er zelf uitziet. Dat maakt haar natuurlijk heel verdrietig en verward. Gelukkig herinneren alle vrienden haar eraan dat zij haar altijd zullen herkennen zoals ze was, omdat ze naar haar kijken met hun hart.